18 januari 2024

Hoe ik nu al meer winst heb dan in mijn vorige ondernemersjaar

Blog
Hendriksveen-2

Ik hoor je hardop denken, hoe doet die meid dat? Bij winst denken we vaak aan hard verdiende euro’s. Voor mij is het inmiddels zoveel meer dan alleen geld en dat heb ik op harde wijze ondervonden.

Ik neem je in deze blog mee in mijn terugblik op het afgelopen ondernemersjaar en geef je een tip van de sluier voor mijn plannen voor aankomend jaar. De afgelopen ondernemersjaren heb ik mijn focus vooral gelegd op groei en ontwikkeling. Andere belangrijke dingen, zoals mijn gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid kregen daardoor minder aandacht. Yes, there I said it. Wellicht helpt mijn persoonlijke verhaal ook voor het bewustzijn van jouw eigen situatie. Dan is mijn missie met deze blog geslaagd.

Een rollercoaster ride

In de zomer van 2021 startte ik mijn bedrijf A NXT Level. Al vrij gauw had ik de ondernemingsmotor draaiende en zat ik vol met allerlei leuke projecten. In het jaar daarop kon ik die positieve ontwikkeling doorzetten en aan het eind van dat jaar plaatste ik een extra nulletje achter mijn winst. In 2023 nam ik mezelf streng voor het nóg beter te doen, een schepje er bovenop. Meer projecten en daarmee nog meer omzet. Dat lukte, in redelijk vlot tempo. Mijn omzet steeg dat jaar nog eens met ruim 100% ten opzichte van het jaar daarvoor en mijn winst steeg met 80% mee.

Het ging als een speer en het leverde mij veel werkplezier op,  maar soms begon het ook te benauwen. Wat waren de vooruitzichten voor 2024 dan wel niet? Meer werken en nog meer inkomsten genereren om 2023 weer te overtreffen? Ik voelde weerstand. Het was tijd om te reflecteren, waar krijg ik nou echt energie van? Strookt mijn missie en visie nog, waar sta ik voor en sterker nog, waar gá ik voor? Het begon steeds meer tot mij in te zinken dat ik het anders wilde. Een heerlijke zonvakantie, waarbij ik in rustiger vaarwater kwam, maakte die verlangens concreet.

“De sleutel tot succes is niet alleen weten waar je naartoe gaat, maar ook genieten van de weg ernaartoe.”

Een stap terug en tegelijkertijd een sprong vooruit

Na een immens druk jaar, zowel zakelijk als privé, vond ik het mooi geweest. Van alle remmen los naar hard op de rem. Nee zeggen. Rust nemen. Nadenken. Pauze. Wat zon op m’n snoet, goede cocktails en ontspanning was nodig om mijn batterij op te laden. Ik bouwde zo hard aan mijn bedrijf dat het een behoorlijke piek in inkomsten opleverde, maar soms ook een gejaagd gevoel. Ik wilde reflecteren op waar ik stond en vooruitkijken naar waar ik naartoe wil. Tijdens mijn vakantie luisterde ik diverse podcasts van business coaches en ik sleepte mijn ‘jaarplan journal’ van Vertellis mee naar Tenerife. In die oase van rust bracht het mij veel inzichten, bevestiging, kennis en ideeën. Met deze nieuwe kennis vormde zich langzaam maar zeker een vooruitblik op 2024. Van jaarplan naar impactplan.

Een opfrisbeurt, wie is A NXT Level?​

A NXT Level helpt  ondernemers, organisaties en bestemmingen met de realisatie van impactvol en vooruitstrevend vrijetijdsaanbod. Met impact doel ik op: waarde toevoegen aan de samenleving, een nabije omgeving of aan de ondernemer of het bedrijf zelf. Het versterken van ondernemerschap. Ik wil bijdragen aan plattelands- / bestemmingsontwikkeling en invulling geven aan city- en / of regiomarketing, door het aanjagen, verbinden en realiseren van innovatief aanbod. Bijdragen aan de landbouwtransitie, cultuurbehoud en biodiversiteit. Binnen de projecten geef ik graag invulling aan vraagstukken rondom het klimaat, duurzaamheid en welzijn.

Impact in het nieuwe jaar

In de voorgaande jaren droeg ik mijn steentje bij in de vorm van mijn dienstverlening. Dat vulde mijn zakelijke rekening en gaf tegelijkertijd een fundament voor betekenisvolle investeringen in de toekomst. Mijn werkweek bestaat naast vele ontmoetingen uit laptopwerk. Veel stilzitten dus. Het geeft mij niet perse de meeste energie. Ik krijg namelijk juist ook onwijs veel energie van werken op de vloer, handen uit de mouwen en lekker buffelen. Daarom kies ik er heel bewust voor om de focus in 2024 meer te leggen op de thema’s “gezondheid, maatschappelijke betrokkenheid en financiën”. Deze thema’s zijn afkomstig uit het model ‘wheel of life’ waar ik eerder over vertelde uit het Jaarplan Journal. Om dit optimaal in te zetten is actie nodig.

Persoonlijke fundament

Het ondernemerschap blijft voor mij nog even fantastisch. Met alle vrijheid en voldoening die erbij komt kijken. Het fundament van mijn bedrijf staat, het fundament van mijzelf mag een stuk gezonder. Bewuste aandacht hieraan schenken is daarom essentieel. Ik ben de motor van mijn bedrijf, en dat besef ik maar al te goed. Wat daarvoor nodig is? Beweging, gezonde voeding en ontspanning. Ook ga ik mij inzetten voor een aantal maatschappelijke organisaties, hierover later meer. Het zal mij zingeving, voldoening en vrijdenken opleveren.

Ik ben dankbaar. Voor alles wat er nu is en ik verheug mij op wat komen gaat. Met deze inzichten durf ik wel te stellen dat ik nu al meer winst heb behaald dan in 2023. Ik heb zoveel zin om aan de slag te gaan! Een mooie gezonde basis om op verder te bouwen. Waar naartoe? Dat deel ik graag met je in mijn volgende blog, de invulling van mijn impactplan.

PS. 
Op Instagram geef ik je een inkijkje in mijn dagelijkse programma, mocht je het leuk vinden mee te kijken!