EEN WERKWEEK VOL HOOGTEPUNTEN

Na een heerlijke zomer zit de agenda weer bomvol met afspraken en bijeenkomsten. Die redelijk rustige zomer was fijn. Sinds juli zijn we baasjes van puppy Leffe! Zijn komst had een behoorlijke invloed op onze agenda, maar ondertussen zorgt de lieve viervoeter juist voor veel ontspanning. En dat is belangrijk, want ik ben bezig met veel toffe projecten en lanceringen. Wil je weten welke? Loop dan in deze blog een weekje met me mee!

Week van de Toegankelijkheid
De wekker gaat donderdag 6 oktober voor mijn doen best vroeg: 07.15 uur. Na een rondje bos met Leffe ga ik in deze Nationale Week van de Toegankelijkheid naar de lancering van de toegankelijke picknicktafel. Samen met initiatiefnemers, bestuurders en ondernemers presenteren we het prototype. Ook maken we de nominaties bekend van de  Zorgeloos Vechtdal Award 2022. Als projectleider mag ik het moment begeleiden, heel leuk en in goede samenwerking met Rolf Halverhout van Vechtdal Marketing!

Daarna snel terug naar Zwolle. Ik zet de laatste puntjes op de i van een presentatie die ik ’s middags geef op een ondernemersbijeenkomst voor ‘Gewoon Gastvrij’. De middag op De Koeksebelt in Ommen is heel geslaagd. We luisteren naar een mooi verhaal van René Horsman van De Koeksebelt over toegankelijke toepassingen en een geweldig inspirerend verhaal van Niek van den Adel over ‘Ongehinderd Gastvrij’. Een van zijn quotes: ‘gastvrijheid is de overtreffende trap van dienstverlening die een herinnering wordt.’

Mijn presentatie gaat over Zorgeloos Vechtdal en daarna vertelt gedeputeerde Roy de Witte over de kansen voor het versterken van de vrijetijdseconomie en het sociaal domein. Het geeft mij als medeorganisator een kick als zo’n bijeenkomst goed verloopt en ondernemers appjes sturen zoals: ‘wow, wat een geweldig goed verhaal van Niek’.

Thuis geniet ik na met een wijntje op de bank. Op vrijdag plan ik geen afspraken, omdat een persbericht de deur uit moet. Bijeenkomsten wil ik direct afhandelen en de volgende alweer voorbereiden. Bovendien wacht wat achterstallige administratie. Daarna weekend!

Plattelandsstrategie 2023 – 2027 Noord Overijsel


Maandag 10 oktober start ik weer met een lekkere wandeling. Om 10.00 uur ben ik paraat bij Grand Café de Fabriek in Dalfsen. Samen met Karola Schröder, Leader-coördinator en collega ZZP’er Petra van den Hengel, hebben we een werksessie voor de nieuwe Lokale Ontwikkel Strategie voor Leader (Europees plattelandsprogramma). Petra en ik formuleren deze strategie samen met gebiedspartijen.

Na een enquête, diepte-interviews en Streekcafés zetten we een nieuwe stap: rode draad bepalen en vervolgacties en de planning definiëren. Werken met deze dames is altijd leuk en we verzetten veel werk. We hebben met ‘positieve gezondheid’ ook een mooi thema. In de middag beantwoord ik mailtjes, pleeg ik telefoontjes voor andere projecten en tref ik de laatste voorbereidingen voor de bijeenkomst op dinsdag 11 oktober: Het Digitaal Buffet.

Lancering Het Digitaal Buffet
Eindelijk is het 11 oktober. We lanceren samen met partner en ondernemers het lang voorbereide Regiodeal project Het Digitaal Buffet. Eind 2021 vroeg gemeente Aa en Hunze of ik dit project wilde ontwikkelen en een projectfiche kon schrijven. Ondertussen zijn de middelen beschikbaar en speel ik een rol in de uitvoering. Om 08.45 uur belt RTV Drenthe al. In het radioprogramma vertel ik meer over ons project.

We wilden vooral een praktisch en laagdrempelig project voor vrijetijdsondernemers in Zuidoost Drenthe en Hardenberg. Dat is gelukt! Het Digitaal Buffet biedt ondernemers een gevarieerd menu met diensten en tools. Rond de lancering hebben we een informatief programma met goede keynote en inspirerende workshops. Een van de eyeopeners:  “DE IMPACT VAN EEN ONLINE REVIEW WORDT DOOR BIJNA 90% VAN DE CONSUMENTEN VERGELEKEN MET EEN PERSOONLIJKE AANBEVELING.”

Tof aan dit project vind ik het vertrouwen van de opdrachtgever en de vrijheid om experts en specialisten te betrekken. Veel goede mensen uit mijn netwerk koppel ik aan de uitvoering en dat werkt zo fijn! Thanks Marianne, Carolien en straks Mariska! Ook van de nieuwe samenwerkingen word ik heel erg blij, zoals met Marketing Drenthe, Ik ben Drents Ondernemer en Baaz&CO!  Tijdens het carpoolen met Carolien bespreken we direct een ander project: op de Recreatievakbeurs presensteren we onze actieagenda Seizoensversterking Hardenberg. Leuke vooruitzichten!

Projectplan Veenhuizen

Op 11 oktober had ik ook een online afstemming over een projectplan in Veenhuizen. In opdracht van provincie Drenthe ontwikkel ik samen met ondernemers een heel gaaf, creatief, innovatief en maatschappelijk projectplan. Het idee komt van de ondernemers en ik help ze bij de planvorming voor de financiering. We bespreken het conceptplan en de reacties zijn enthousiast!

Woensdag 12 oktober is een heerlijke relaxte dag met weinig afspraken. Ik heb de tijd ook nodig: voor een ondernemer in Dalfsen werk ik aan een concept- en planontwikkeling voor een nieuw toeristisch bedrijf met maatschappelijke drive. We hebben maar een week voor een projectaanvraag. Dan mag de ondernemer zijn plan pitchen voor een commissie. De ideeën zijn veelbelovend, dus ik werk met veel energie.

Daarna heb ik een fijne lunch met oud-collega Tamara. We kletsen gezellig bij en ik krijg inspiratie voor deze blog! Ik pak nog wat vrijetijd in de stad en ga daarna aan de slag voor opdrachtgever MarketingOost, Zwolle Marketing.

Zwolle Marketing
Op 13 oktober ga ik verder met Zwolle Marketing. Ik heb contact over het plan voor een Hanze Escape en bezoek Het Wijdeland. Onderneemster Cindy was onlangs mee met de excursie die ik, als onderdeel van mijn projecten voor MarketingOost en Ondernemershuis Vechtdal, organiseerde naar Flevoland en Floriade Expo. We praten door over ideeën voor vervolgstappen en acties.

Daarna ga ik naar huis, beantwoord ik mailtjes en ga ik aan de slag met een voorstel voor Achterhoek Toerisme, voor Reisgezel. Ook begin ik aan deze blog. Ondertussen komen leuke mails en appjes binnen. Die ga ik tijdens een mini workation eens rustig beantwoorden. Ik kijk voldaan terug op een afwisselende week. Ook heb ik zin in de workation met Roan & Leffe. De laptop gaat gewoon ook lekker vaak dicht! Fijn weekend!