AAN DE SLAG IN EIGEN STAD

Yes, ik mag aan de slag in mijn eigen stad! Ik ben gestart voor MarketingOost, Zwolle Marketing en de gemeente Zwolle met het project LAB aanbodontwikkeling in Zwolle. Daarmee willen we bereiken dat in 2030 alle ‘blauwvingers’ nog trotser zijn op onze prachtige Hanzestad en profiteren van het toerisme. Heel tof dat ik daar als echte Zwollenaar aan mag meehelpen. In deze blog vertel ik alles over mijn band met Zwolle en wat ik de komende tijd in de stad ga doen.

Ik ben een Zwollenaar...
Ja, de tekst van dat Zwolse ‘volkslied’ gaat ook voor mij op. Zwolle is mijn thuis. Ik ben hier geboren en getogen en ga niet snel meer weg. Tussendoor studeerde ik een half jaar in Valencia en trok ik een dik jaar de IJssel over naar Hattem. Nu woon ik met veel plezier in Assendorp. Ik vind Zwolle een fijne en sfeervolle stad, die zich in mijn ogen enorm ontwikkelt. Er is steeds meer te beleven in de binnenstad: van eigentijdse horecaconcepten tot nieuw cultureel aanbod en gezellige festiviteiten. Ik behoor zelf tot de doelgroep die Zwolle wil aantrekken: de kosmopoliet en postmoderne hedonist. Een handig voordeel. Ik draag heel graag mijn steentje bij aan de ambitie van mijn stad!

Werksessie bij de Hofvlietvilla
Werksessie bij de Hofvlietvilla

Het Zwolse verleden
De cultuur van Zwolle is gevormd door twee belangrijke periodes in de geschiedenis: de Hanze en de Moderne Devotie. Ze brachten onze regio ondernemersmentaliteit, internationaal besef, onderwijs en omzien naar elkaar. Dat DNA voel je nog steeds in Zwolle. Drie woorden vatten de kwaliteiten van de stad samen: Experimenteel, Creatief en Ondernemend (ECO). De Zwolse waarde ‘er voor elkaar zijn’ loopt daar als een rode draad doorheen. Of we nou experimenteren, creëren of ondernemen, Zwollenaren doen dit met elkaar en voor elkaar.* Die identiteit spreekt me aan en staat dichtbij me. Ook dat maakt deze klus ontzettend gaaf.
* bron: Zwolle Kompas

EXPERIMENTEEL. CREATIEF. ONDERNEMEND.

 

Wat we willen?
De ambitie van de regio Zwolle is duidelijk: uitgroeien tot de vierde economische topregio van Nederland. Het Zwolle Kompas beschrijft een stevige ambitie en identiteit: “Iedere Zwollenaar ervaart in 2030 profijt van toerisme en is trots op haar Hanzestad. Zwolle ontwikkelt zich daarvoor als duurzame, jaarrond, experimentele hotspot die ook bijdraagt aan de ambitie en profilering van de stad en regio. Voor het waarmaken van die ambitie moeten we vraag en aanbod nog beter op elkaar aansluiten én nieuw passend aanbod ontwikkelen. Potentie genoeg wat mij betreft! Zwolle zit bomvol verrassende plekken en verborgen pareltjes. Die kunnen we beter beleefbaar maken voor de juiste doelgroepen.

Wat ga ik doen?
Voor de ambitie van Zwolle is creativiteit, lef en ondernemerschap nodig. We moeten durven experimenteren en doen. Samen impact maken en ontwikkeling voor de lange termijn stimuleren. Mijn missie is om dit in de praktijk te laten zien. Dat betekent dat ik samen met de toeristische sector, cultuur, retail, horeca en evenementenbranche iconisch aanbod en nieuwe diensten, producten en samenwerkingen ontwikkel. Ik breng de verschillende werelden bij elkaar en ga voor versnellen, vernieuwen en verbinden. Heel tof dat we samen werken aan onze gezamenlijke doelen.

Met wie werk ik samen?
Zwolle Marketing voert het project uit, in opdracht van en in nauwe samenwerking met gemeente Zwolle. We gaan aan de slag met een creatief en veelzijdig team. Vanuit het Vechtdal werk ik al jaren samen met de Zwolse beleidsadviseur Marjan Willems. Zij heeft een enorme drive en betrokkenheid, kent de weg, heeft een groot netwerk en schakelt snel. Brandmanager Alida Hilberdink van Zwolle bouwt de basis van haar voorganger Claudi Groot Koerkamp met nieuwe impulsen verder uit. Tenslotte richt Guido Wapstra zich binnen het projectteam op onderzoeksvragen en subsidies. Verder werken we nauw samen met partijen zoals het ZwolleFonds, C7, de nieuwe stichting Hanze, de creatieve industrie, verenigingen en brancheorganisaties, Kennispoort Regio Zwolle en het onderwijs. Ik kan niet wachten om te beginnen!

Met ons in gesprek?
Vanuit Zwolle Marketing zijn we aanjager, verbinder en regisseur van innovatief, creatief en experimenteel vrijetijdsaanbod. We maken bestaand aanbod sterken, brengen nieuwe samenwerkingen tot stand en gebruiken het Hanzejaar 2023 als vliegwiel. We denken mee, zetten ons netwerk in, ondersteunen met kennis, expertise en onderzoek en bieden inzicht in subsidiemogelijkheden.

Heb jij een topplan of een gouden idee voor Zwolle? Die bespreken we graag! We helpen je bij het concretiseren en realiseren van je idee. Ondernemers en organisaties kunnen kosteloos met ons in gesprek. Neem vooral contact op via 06-30998767 of avanwijnen@marketingoost.nl. Tot snel!