25 januari 2024

Mijn BHV-aanpak uitgelicht en hoe ik daar vorm aan geef

Blog
Inspiratie tafel

Bij BHV denk jij waarschijnlijk aan bedrijfshulpverlening. Bij mij staat het voor nét iets anders, namelijk: ‘business’, ‘health’ en ‘value’. In deze blog neem ik je mee in mijn 2024 jaarplan en vraag ik jullie vriendelijk mijn spreekwoordelijke stok achter de deur te zijn.

In mijn vorige blog schreef ik over mijn terugblik op het afgelopen jaar, deelde ik over mijn perspectief op dit jaar en sprak ik uit dat ik de wens heb om meer impact te maken. Van puur financieel groeien naar een bredere definitie van winst met het oog op business, health en value. Tijdens mijn vakantie in Tenerife kwam ik tot tot deze drie pijlers en tot helder inzicht. Hieronder licht ik ze verder toe.

Mijn BHV-aanpak

  • Business | over de zakelijke aspecten van mijn bedrijf
  • Health | over mijn welzijn en gezondheid
  • Value | over waarde-creatie die ik met A NXT Level creëer

Zoektocht naar een evenwichtige balans

Een andere aanpak, vraagt om een nieuwe koers. Dit jaar wil ik bewust impact maken en die wens plaats ik boven financiële groei. Om dat mogelijk te maken wil ik mijn talenten meer belichten. Aanjagen, verbindend vermogen, creativiteit, flexibiliteit en organisatiekracht. Als ik deze talenten optimaal organiseer, kan ik met A NXT Level bijdragen aan bewuste bestemmingen, plattelandsontwikkeling, vernieuwend vrijetijdsaanbod, ondernemerschap en regionale samenwerkingen. Precies de dingen waar mijn ondernemershart sneller van gaat kloppen.

Hoe ik dat vertaal naar concrete acties? Ik neem je mee:

lancering Kunst vd Korte Keten Vechtdal Marketing

Business – Uit de ratrace, nieuwe koers

Ik was vooral druk bezig met het laten groeien van mijn bedrijf. Met mijzelf aan het roer als hoofdaannemer, huurde ik diverse experts in voor grote projecten. Dat ging heel lekker en ik had onwijs plezier. Ik startte met leadfee’s, wat inhoudt dat ik een bedrag ontving als ik een project binnenhaalde of doorschoof in mijn netwerk. Voor projecten vroeg ik vaak fixed prices, omdat het eindproduct meer waard is dan de uren die ik eraan besteed. Op die manier kreeg ik meer ruimte om te groeien. Maar de realiteit haalde mij in en aan het einde van het jaar was ik er behoorlijk klaar mee. Ik botste tegen mijn grenzen aan, was niet altijd tevreden met de opgeleverde kwaliteit en begon mij te storen aan bepaalde dingen. De behoefte om er even tussenuit te gaan was enorm. Ik had rust nodig om orde in de chaos te scheppen en mijn nieuwe koers te bepalen.

Ik benoemde het al eerder, ik wil meer betekenisvol ondernemen. Ik richt me hierin met name op mijn eigen aanbodontwikkeling, het betreden van nieuwe markten, het versterken van relaties en het maken van een financieel plan voor mijn persoonlijke dromen. Dit betekent dat ik vanaf nu bewuste keuzes maak in projecten en mijn focus verleg van financiële groei naar bredere waarde-creatie. Ik ben tevreden als dat een omzetdaling betekent, maar met aan de andere zijde een kostenbesparing, zal de winst in verhouding toe gaan nemen. Ik ben zeker nog aanwezig in de lokale horeca, maar niet meer met honderden euro’s per week zoals voorheen (oeps). Persoonlijke dromen zoals de aanschaf van een eigen natuurhuisje verdienen meer aandacht en die wil ik kunnen geven.

Health blog BHV

Health – Van ondergeschoven kindje naar nieuwe basis

Gezondheid is een belangrijk onderdeel geworden in deze nieuwe aanpak. Ik vergat heel makkelijk tijdig pauze te nemen of te eten of te drinken. En aan beweging kwam ik, door mijn drukke werkweken, ook weinig toe. Ik wil mijn werkgewoontes grondig gaan aanpakken, om te voorkomen dat ik over mijn grenzen ga. Ook valt er nog winst te halen op het gebied van slaap en ontspanning. Werk aan de winkel!

Ik ben onder begeleiding gestart met een drie maanden traject, waarbij extra aandacht wordt gelegd op voeding, beweging, slaap en de optimalisatie van energie. Ik heb de wens om een duurzame gezonde levensstijl te creëren. Een levensstijl die tegelijkertijd invloed heeft op mijn productiviteit en daarmee het bedrijfsresultaat. Mijn motor moet namelijk vlekkeloos blijven draaien.

Anieke paard

Value – Waardecreatie is meer dan alleen dienstverlening

Na het evalueren van mijn voorgaande ondernemersjaar en de activiteiten waar ik de meeste energie van kreeg, besloot ik dat waardecreatie mijn nieuwe focus moest zijn. Ik besefte dat ik naast mijn dienstverlening op meerdere vlakken van waarde kan zijn, maar daar nooit tijd voor had gemaakt. Ik voel sterk de behoefte om meer bij te willen dragen aan welzijn en geluk van anderen. Dit ga ik realiseren door mij vrijwillig in te zetten voor Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer. Ik weet hoe belangrijk deze initiatieven zijn voor een leefbaar buitengebied en hoe lastig het is om er vrijwilligers voor te vinden. Het is waardevol, soms heftig, maar geeft tegelijkertijd enorme bewustwording en dankbaarheid. Het vergroot mijn persoonlijke voldoening.

Daarnaast ga ik wat dagen meedraaien op de werkvloer bij relaties en opdrachtgevers. Dit geeft nieuwe inzichten en ik weet zeker dat ik daar veel van kan leren. Ik heb ook besloten o.a. de training ‘gastvrijheidstrainer in één dag’ te volgen. Dat zal ook bijdragen aan mijn kennisontwikkeling. Tot slot zal ik volop blijven netwerken en mij omringen met de juiste mensen die een boost geven om te vlammen voor nieuwe projecten. Al deze onderdelen geven voor mij invulling aan waardecreatie.

Tip: in mijn zoektocht naar invulling voor maatschappelijke waarde kwam ik het platform ‘De Nieuwe Gevers’ tegen, waar je kennis en expertise vrijwillig binnen projecten in kan zetten.

Hoe ben jij van betekenis?

Om mijn BHV-aanpak krachtig vorm te geven, doe ik het in januari en februari nog even rustig aan. Ik nodig je uit om mijn reis te volgen en jouw ervaringen te delen op het gebied van betekenisvol ondernemen. Het gaat immers niet alleen om winst, maar ook over bijdragen aan een betere wereld. Hoe geef jij daar invulling aan? Deel je ideeën, ervaringen en inzichten met mij.