25 november 2021

A NXT Level werkt aan Regiodealplan Drentse gemeenten

Klantverhaal
Regiodeal Drentse gemeenten

‘Anieke verplaatst zich heel goed in de ondernemer’

Ondernemers uit Hardenberg en vijf gemeenten in Zuidoost Drenthe lopen binnenkort voorop met digitalisering in hun vrijetijdsbedrijven. Dat is althans de ambitie die de gemeenten samen met de provincie uitspreken in een Regiodeal. A NXT Level schreef daarvoor een projectplan. “Anieke heeft heel gestructureerd de wensen van de ondernemers afgestemd op onze ambitie”, zegt Karl Pladdet van de gemeente Aa en Hunze.

Gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en de provincie Drenthe werken binnen de Regiodeal aan meerdere ambities op de terreinen welzijn, wonen en werken. Digitalisering in de vrijetijdseconomie is binnen het thema ‘werken’ een van de projecten waarmee de overheden aan de slag gaan. “Per thema is een gemeente penvoerder. Wij zijn dat voor dit onderwerp”, legt Pladdet de structuur uit.

Eerste kennismaking

De relatief kleine gemeente Aa en Hunze heeft echter niet de capaciteit voor de uitvoering in huis. Vandaar dat Pladdet contact legde met A NXT Level. “Dat gebeurde op aanraden van een college van een andere gemeente die goede ervaringen had met Anieke. Voor ons was dit een eerste kennismaking. En die is uitstekend bevallen. Anieke werkt heel gestructureerd en stap voor stap. Ze kan zich bovendien heel goed verplaatsen in ondernemers.”

Koplopers in digitalisering

En dat was belangrijk voor dit project, vertelt Pladdet. De gemeenten mikken op deelname van honderdvijftig ondernemers. “Onze ambitie is dat onze bedrijven koplopers zijn in digitalisering en gebruik van data. De mogelijkheden daarbij zijn heel divers. Een goed voorbeeld vind ik dat een grote camping met de juiste informatie precies weet hoeveel broodjes ze op een dag moeten bestellen. Op die manier ga je verspilling tegen. Ook voor kleinere familiebedrijven liggen er veel kansen. Maar juist die groep bereikten we in eerste instantie niet.”

Verbindingen leggen

A NXT Level was dus betrokken bij een vervolg. “Anieke heeft voor ons de verbinding gelegd met de ondernemers. Zij heeft het huidige aanbod aan trainingen en de wensen van bedrijven in kaart gebracht, zodat we niet iets optuigen waaraan geen behoefte is. Ook sprak ze uitvoerig met alle stakeholders zoals Marketing Drenthe, Vechtdal Marketing en het onderwijs. Vervolgens stelde ze een duidelijk projectplan op. Dat wordt binnenkort binnen de Regiodeal vastgesteld, waarna we hopelijk in juni groen licht voor de uitvoering krijgen.”

Creatief en systematisch

De verwachting is dat dan wél veel ondernemers via workshops en trainingen bezig gaan met digitalisering. Volgens Pladdet was de inzet van A NXT Level heel waardevol. “Anieke is heel creatief en gaat systematisch te werk. Ook spreekt ze de taal van de ondernemers en weet ze heel goed welke partijen ze nodig heeft om een project tot een succes te maken. Bovendien verbindt ze die makkelijk met elkaar. Daarmee heeft ze echt iets in gang gezet. Ik kijk daarom positief terug op onze samenwerking.”